13 May 2008

Back to the past: Viva SPS

7 May 2008 Vranje

Dacic:

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SRS) Ivica Dačić izjavio je u Vranju, na Završnoj konvenciji Koalicije SPS-Partija ujedinjeih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija, da dolazi vreme politike SPS-a i Slobodana Miloševića.

"Došlo je vreme da pokažemo da smo bili u pravu svih onih godina kada smo sa Slobodanom Miloševićem branili ovaj narod, branili i odbranili našu Srbiju", rekao je Dačih burno pozdravljen u prepunoj sporskoj hali u Vranju.


Blic
Belgrade
Tuesday May 13 2008

Koalicija „Za evropsku Srbiju“ ponudiće Socijalističkoj partiji Srbije i manjinama da zajedno formiraju novu vladu Srbije, saznaje „Blic“. Iako se u prvi mah po objavljivanju izbornih rezultata matematičkom računicom učinilo da SRS, DSS-NS i SPS mogu da formiraju novu vladu, jer imaju 127 mandata, ali politička kombinatorika, tu opciju čini manje verovatnom. Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, članice koalicije okupljene oko SPS, naklonjeniji je koaliciji sa DS i evropskom putu Srbije, što bi povlačenjem njegova tri mandata vladu SRS učinilo nemogućom.

No comments: